De Marktplaats iPhone app

zaterdag 21 mei 2011 Posted by Unknown , Tag Tag : , ,

De Marktplaats iPhone app - Marktplaats heeft in de afgelopen maand bijna 900 duizend bezoeken gehad op de Martkplaats iPhone applicatie. Momenteel zijn er ruim 180 duizend Nederlanders die de app regelmatig gebruiken. Per maand worden er meer dan 17 miljoen pageviews gegenereerd, wat de Marktplaats applicatie één van de populairste lifestyle apps maakt. Dat concludeert onderzoeksbureau MobileMetrics.nl op basis van onderzoek in samenwerking met Marktplaats.
Mobiel is erg populair onder de gebruikers van Marktplaats. Momenteel is ongeveer 2% van het verkeer afkomstig van een mobiele telefoon en Marktplaats ziet het mobiele verkeer dit jaar maandelijks met 30 – 50% groeien. Uit de observatie blijkt dat vanaf 08:00 ’s ochtends mensen gebruik beginnen te maken van de applicatie, maar dat de piek in het gebruik vooral ’s avonds tussen 20:00 uur en 22:00 uur ligt. Kennelijk is het gebruik van de mobiel ook populair vanaf de bank.

Geografisch gebruik
Uit een onderzoek naar het gebruik van de Marktplaats iPhone app in 25 grote steden (meer dan 100.000 inwoners) komt naar voren dat Leiden relatief het meeste aantal bezoeken per inwoner telt. In de periode februari – maart komt Leiden op 0,28 bezoeken per inwoner, gevolgd door Amsterdam en Utrecht met beide 0,22 bezoeken per inwoner. Rotterdam en Den Haag scoren beide 0,17 bezoeken per inwoner. In het onderzoek komt Emmen als minst drukke iPhone-stad naar voren, met slechts 0,03 bezoeken per inwoner. In het onderzoek worden niet alleen de inwoners van een gemeente, maar ook de bezoekers die de iPhone applicatie in een bepaalde gemeente gebruiken meegerekend.

Toestellen
41,1% van de gebruikers maakt gebruik van de nieuwste iPhone 4. Daarnaast beschikt 28.4% over de iPhone 3GS en slechts 10% beschikt nog over de oudere variant de iPhone 3G. De app wordt tevens gebruikt vanaf de iPod en de iPad.

Koninginnedag
Marktplaats heeft naast hun standaard app een speciale iPhone-app ‘Oranjeplaats’ ontwikkeld voor Koninginnedag. Daarmee kunnen mensen via GPS direct zien waar hun vrienden zich bevinden in de feestende en shoppende menigte. Daarnaast heeft de app diverse, ludieke functionaliteiten die op 30 april van pas kunnen komen. Zo is het mogelijk om foto’s van vrienden te bewerken en te voorzien van een Koninginnedag-look en die te delen via e-mail of Facebook. Tijdens Koninginnedag lopen er Marktplaats promoteams rond in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem. Deze promoteams zijn op te sporen via GPS en delen Koninginnedaggadgets uit. Daarnaast dragen ze een QR-code op hun rug waarmee ook op de dag zelf de Oranjeplaats-app kan worden gedownload. De cijfers van deze app zijn niet in het onderzoek meegenomen

Sources
Google Adsense Here

Related Post



 
Copyright © 2011 Marktplaats iPad™ All Rights Reserved - Powered By Google Blog Search - Index By Google